Timp de calitate parinte-copil

Am putea spune ca timpul petrecut cu copii (0-3ani) iti readuce tie varsta copilariei, te face sa iti aduci aminte ce inseamna jocul, te redescoperi pe tine si iti redescoperi latura copilareasca.

Intr-adevar atunci cand se naste un copil, renaste viata de familie, apar responsabilitati, limite, iubire, calmitate, rabdare si multa afectiune din partea ambilor parinti.

Atat mama, cat si tata au un rol destul de impotant in cresterea copilului. Amandoi trebuie sa se joace cu el, sa se implice in joculetele lui, sa ii arate tot ceea ce il inconjoara.

Copilul atunci cand este mic are o doza extrem de mare de curiozitate si astfel parintii trebuie sa fie langa el si sa ii explice totul cu multa rabdare si sa incerce sa de-a sens tuturor lucrurilor.

Daca parintii vor fi nervosi, razbunatori, frustrati in fata copilului atunci si el v-a deveni ca ei si v-a incepe sa urle, sa de-a din picior, sa arunce cu jucarii, etc., caci ceea ce vede executa, este “oglinda parintilor”.

Atunci cand petreceti timp cu copilul dedicati-va in totalitate lui si nu va mai ganditi la job sau la alte lucruri pentru ca el simte si v-a fi descurajat. El trebuie sa stie ca se poate baza pe voi oricand.

Este important ca timpul petrecut impreuna sa fie interactiv, atractiv, creativ, caci joaca si explorarea il dezvolta pe copil.

Astfel abilitatile sociale si emotionale asigura ingredientele necesare construirii unei vieti implinite. Dragi parinti jucati-va cu copii vostrii cat mai mult, timpul petrecut cu ei este valoros, nu pierdeti nimic daca va dedicati lui, ci din contra o sa il formati sa devina un om puternic si fericit, nu il faceti decat sa va impartaseasca toate secretele lui si sa fiti cei mai buni prieteni pentru toata viata. Acorda-ti-le timpul cuvenit si iubitii mult! Merita! Insa nu uitati, impartiti-i timpul astfel incat sa se joace cu voi, dar sa stie si faptul ca trebuie sa se joace si cu copii de la gradinita caci astfel stie sa imparta lucrurile, jucariile si stie sa se comporte in colectivitate. Lasati-i sa isi descopere autonomia personala. O sa aveti doar de castigat!