Necesitatea gradinitei in viata unui copil

Totul vine din interiorul nostru atunci cand vine vorba de a merge la gradinita.Dar ce inseamna ,,gradinita,,?

Cand este pregatit copilul sa mearga la gradinita sau sa perceapa cuvantul ,,gradinita,,?

De fapt acest cuvant inseamna :colectivitate,fericire,intelegere,joc,lectii,deschiderea sufletului,iubire,lucru manual,ateliere,pictura,dans si multe altele.

Tot mai multi parinti se sperie de acest cuvant,practic fac o definitie a cuvantului,,gradinita,,,dar nu incearca sa vada lucrurile elementare,colegialitatea,colectivitatea si responsabilitatea,care  toate trebuie sa vina din partea copilului,dar si din partea parintilor.

Dragi parinti si bunici atunci cand credeti ca un copil este pregatit de a merge la gradinita trebuie sa stiti ca si voi trebuie sa fiti pregatiti de acest lucru.Trebuie sa va inarmati cu multa rabdare si precizie si mai ales trebuie sa ii explicati din timp ce inseamna gradinita,sa va jucati acasa ,,de-a gradinita,,……faceti schimb de roluri  chiar…..imitati educatoarea, un prieten drag .Ar fi de preferat sa  il duceti la o gradinita  si  in aceeasi  grupa chiar cu  un prieten sau doi .Din acest  motiv cautati recomandari ale mamicilor pentru gradinita si  incercati sa  gasiti acolo in institutie  prieteni comuni , pentru ca ii va fi mult , mult mai usor!

Institutia denumita ,,gradinita,,pentru copil reprezinta pasul spre viitor,dezvoltare psiho-motrica si psihica a copiilor,intuitie,rabdare,comunicare,joc,indrumarea copilului spre educatie,talent.

Astfel nu trebuie sa va ganditi la gradinita ca la  ceva infricosator,la faptul ca micutul va plange si va suferi.Nici gand!

NU!Copilul incearca sa gaseasca punctul slab al parintelui si normal ca o data ce a stat atata timp cu mama e normal sa nu doreasca sa mai plece la gradinita.

Dar voi dragi parinti fiti fermi si pe pozitie,chiar daca sufletul sufera,nu aratati copilului dvs cat va doare plansul lui,doar aratati-i ca il intelegeti si il sustineti si cel mai important lucru este acela de a-i spune copilului ca mami si tati vin sa te ia de la gradinita….ca timpul trece repede si imediat o sa mergem acasa la joaca impreuna cu mami si cu tati.

Gradinita trebuie perceputa de catre copii ca o a doua casa a lui.Astfel cum se formeaza in gradinita asa va merge mai departe la scoala, asa se va integra mai usor in colectivitate.Nu uitati :socializarea  conteaza  , nu uitati:  iubirea se naste si da roade catre prieteni !

Mult succes copiii,parinti si bunici!Pe data viitoare.