Cum vorbim copiilor despre Mos Craciun!

Sarbatoarea Craciunului este una dintre cele mai frumoase sarbatori de la noi, iar misterul cadourilor aduce mireasma si curiozitatea “de unde vin cadourile?” “cine le aduce?” “cum de stie Mosul cine sunt copii cuminti si cei rai?”

Si astfel se intrevede legenda lui Mos Craciun si fiecare parinte trebuie sa le explice copiilor cine este Mos Craciun. Cu calmitate, suras, zambet, incredere si rabdare, parintii trebuie sa le explice copiilor de “aducatorul” de cadouri, de Mos Craciun. Pana la urma ideea de Mos Craciun se refera la surpriza. Copilul trebuie sa realizeze ca este iubit si protejat. Ca Mos Craciun vine in fiecare an in seara Ajunului Craciunului si aduce cadouri la toti copii cuminti, lasand cadourile sub brad. El poarta un costum rosu si are o barba mare, alba si moale si este foarte batran. Vine cu o sanie cu zurgalai, manata de reni si este ajutat de spiridusi si craciunite. Tot anul el vede copiii care au fost cuminti.

Astfel mai trebuie explicat faptul ca cei mici nu trebuie sa ceara foarte multe jucarii, deoarece mosul trebuie sa imparta jucarii la toti copii si mai ales la cei sarmani. Si cu cat parintii vor sa pastreze “secretul” legat de existenta lui Mos Craciun, cu atat va fi mai rau, deoarece copii vor afla adevarul dintr-o sursa sau alta.

Momentul cand afla adevarul doar parintii decid, dar nu uitati dragi parinti ca ei pot afla din mediul scolar. Daca nu va pune nici o intrebare dubioasa legata de Mos Craciun sau parintii nu observa ca el se ingrijoreaza pe tema aceasta atunci nu este cazul sa afle. De cele mai multe ori adevarul despre Mos Craciun se afla in jurul varstei de sapte ani.

Nu va stresati parinti, ci incercati sa le spuneti adevarul calm si cu incredere faptul ca acele cadouri vin din partea parintilor, dar nu uitati sa mentionati ca ii iubiti enorm de mult si de acolo si aparitia cadourilor.

Dragi parinti invatati-i pe cei mici sa fie darnici, sa ofere o jucarie celor mai saraci, sa nu fie invidiosi sau egoisti. Aceasta sarbatoare este un bun prilej sa aratam copiilor ce frumos este sa daruim.

Mult succes parinti si Craciun fericit!