Cum sa organizezi o petrecere de aniversare reusita pentru copilul tau

Ziua de nastere e la fel de importanta si pentru parinti si pentru copii. Invatata-l  inca de  mic ce inseamna o petrecere si pregateste-l dinainte pentru petrecerile lui  sau ale prietenilor.

Vorbeste-i  cu entuziasm si bucurie despre subiectul asta. Este  minunat sa ai prietenii langa tine, sa vina  la party parintii si  bunicii si sa  iti aniversezi ziua de nastere!
Explicati-le bucuria de a aniversa, de a oferi si de a primi cadouri. Lasati-i sa aleaga singuri cadourile pentru prietenii lor, invatati-i de acasa sa cante “la multi ani” si explicati-le semnificatia momentului: cine, de ce si in cate lumanari sufla. Ce semnifica  numarul respectiv al  lumanarilor  in tort!
Nu uitati ca petrecerile sunt pentru copii si ocazii de a se imbraca cu lucrurile preferate; ajutati-i sa-si aleaga imbracamintea si realizati impreuna costume inedite pentru petrecerile cu tema.
Incercati sa-i implicati cat mai mult pe copiii mai marisori in sarbatorirea zilei lor de nastere: cam cu o luna si jumatate inainte de eveniment, intrebati-i ce-si doresc sa faca, daca viseaza la ceva anume, daca le-a placut in mod deosebit una din petrecerile la care au fost. E posibil sa isi doreasca altceva decat va imaginati dvs.: o vizita la Zoo, la Acvariu sau la circ, bilete la meci, o drumetie si seara un party distractiv